torsdag 27 september 2012

Medlemsdag i Haväng 8 september

 
Den 8 september 2012 träffades tolv helt nya och några "gamla" (föreningen bildades i maj 2012) medlemmar för en heldag i Haväng. Programmet var fullspäckat med föredrag och workshops. I schemat var även inlagt en timmes promenad och reflektion vid havet.


Dagen inleddes av föreningens kassör Maria Hejbel. En presentationsrunda visade på bredden i föreningen, från 20-åriga studenter till pensionerad professor, från psykologer till snickare och ingenjörer. Häpnast var Ulrich som tre dagar tidigare fått inbjudan via Omställning Österlen. "Att ni kommer hit till mig. Jag har jobbat och tänkt i de här banorna i så många år och så kommer ni hit. Jag bor två kilometer härifrån." Ulrich Nitch var tidigare professor i miljökommunikation vid SLU. Han blev på stående fot inbjuden att föreläsa vid en träff senare i höst eller till våren.


Därefter höll Annika Tibblin, Sara Nelson, Oksana Mont och Roger Ragneklint korta föredrag om Hållbar utveckling utifrån planetens gränser, Psykologiska försvarsmekanismer, Psykologin och den marknadstroende människan och Hållbar konsumtion.

Vi åt lunch ute och gick därefter igenom en modell för stategisk utveckling som bygger på visioner och backcasting. Gruppen brainstormade idéer för sina visioner kring hållbarhetspsykologiföreningens framtid.
 
 

Var och en tog med sig visionerna under sin promenad till havet och vid återsamlingen hade vi några konkreta projekt och idéer att jobba vidare med.
 
På väg hem körde vi förbi Önneköp och knackade på hos Kafé Kagan och undrade om vi får komma dit för nästa medlemsdag eller medlemshelg, första helgen i februari 2013. Så verkar det bli.
Trötta och inspirerade samlades vi till gruppfoto inför avfärd hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar